Draadjesvlees in mosterdsaus

posted in: Overige, Recepten | 0

De winter komt er aan!

Gure winden en regenbuien teisteren je humeur. Er is niks prettigers dan thuiskomen en een heerlijke geur van een stoofschotel aan te treffen.
Deze keer komen we thuis bij draadjesvlees in mosterdsaus!
 

Dit heb je nodig (voor 3/4 personen):

500 gram hamlappen of varkenslappen voor deze variant van draadjesvlees,
ketjap
soya saus
3 laurierblaadjes
grove mosterd (4 eetlepels met een flinke kop er op)
champignons
knoflook 4 tenen
ui
2 kruidnagels
theelepel gemberpoeder
2 theelepels gemalen komijnzaad
snufje koriander

onion

Nu, voordat je begint, kun je ook 250 gram ( 1 bakje) champignons snijden en bakken in knoflooksaus. Dit geeft extra smaak en volume aan de saus.

Snij de  hamlappen in stukjes van ongeveer 2 bij 2 cm (of wat jij leuk vind) en schroei ze aan alle kanten dicht in een hete pan met boter en olie.
Heb je een kleine pan, dan doe je het in twee sessies (je wil het vlees dichtschroeien he , niet koken)
Doe de gesnipperde ui er bij zodat deze nog mee bakt.
Pers er ook 4 tenen knoflook bij.

Blus het vlees met een kwart liter water ,een flinke scheut soja (ongeveer 3 eetlepels) en een eetlepel ketjap.
Nu moet het mengsel een poos stoven.
Nu, stoven is een kunst. Gebruik bij voorkeur een stoofplaatje om de hitte beter te spreiden. Houd het stoofvlees nét aan de kook.
Na een uur of 3 (af en toe roeren) kun je es gaan proeven. niet zout genoeg? beetje soya bijvoegen. Niet zoet genoeg? Ketjap!
Dit gerecht moet lukken zonder extra suiker of zout, maar leef je uit als je het mist, het moet wel lekker blijven he 🙂

Nou, in die drie uur heb je vast verzonnen wat je er bij wilt eten. Ik kies voor een stamppot van aardappels, pastinaak en winterpeen.
Koken, stampen, en op smaak maken met roomboter en zout.

Als je vindt dat je nog niet genoeg groente hebt, kun je een koolsalade maken of wat je zelf wil.

Serveren met een Leffe Bruin of een Bockbier naar keuze.

stoof+stamp

 

 

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

four × five =