Kerrie Room Saus

posted in: Overige, Recepten | 0

Een kerriesausje is natuurlijk lekker bij de rijst met kipfilet of schnitzel, bloemkool of whatever.

Of omdat je die witlof/ andijvie niet weg krijgt.

Kerrie room saus kost 20 minuutjes tijd.

Benodigdheden:

  • 1 ui
  • roomboter
  • kerriepoeder (massala)
  • bloem 25 gram
  • Sambal Nasi Goreng, of Badjak
  • Bouillonblokje
  • 2ml verse slagroom

Fruit een grote fijn gehakte ui in ruime boter of olie (of allebei)
Als je ui glazig is, bak je een eetlepel kerriepoeder en 25 gram bloem mee. laat dit een paar minuten meebakken totdat alle klontjes weg zijn. Dit is je roux!

Wat is een roux? klik hier: ROUX
Als je de bloem niet mee bakt, dan ‘gaart’ het niet en wordt je saus melig! Bah!
Extra lekker: een halve eetlepel Koningsvogels’ Sambal Nasi Goreng toevoegen.
Ondertussen los je 1 bouilionblokje op in een kopje met kokend water.
Voeg na enkele minuten de bouillion onder goed roeren bij de roux totdat alles erin zit. Vervolgens doe je het zelfde met de room.

Even proeven of je saus zout genoeg is, en dan serveren maar!

Mjam!

 

Geen fotos šŸ™ maar kerriesaus is niet zo fotogeniek denk ik….

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

4 × 4 =