Pittige Mexicaanse champignonsoep

posted in: Mexicaans, Recepten | 0

banner_champignonsoepJa ja, het is alweer lente. Maar, nou en!

Dat heeft verder niks met dit recept te maken, ik had gewoon wat champignons over šŸ˜‰
Deze pittige mexicaanse champignonsoep is heerlijk gekruid en heeft een stevige bite, net wat je nodig hebt om die laatste uurtjes van de werkdag door te komen.

We hebben nodig (voor 4 personen):

  • 1 bakje Champignons
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 pot kippeboullion
  • 1 laurierblad
  • komijnzaadpoeder, 1 theelepel (voor het mexicaanse tintje )
  • Spaanse peper, Habanero (erg pittige peper)
  • 1 prei
  • 1 ui
  • bloem
  • boter olie

We gaan eerst de ui en de champignons bakken met de pepers en de knoflook. We maken wel soep, maar die groente gaan we niet koken. Dan wordt het groentesoep.

Begin met de ui en de gehakte pepers. Als deze een beetje bruin zijn, doe je de champignons in plakjes erbij. Bak deze ook weer bruin op een hoger vuur. Als je vuur te laag is , dan lopen de groentes leeg en kook je ze in hun eigen vocht. Dat komt de smaak niet ten goede!

Bruin genoeg? Dan bestrooi je het champignonbaksel met bloem, en bak je het rouxop een laag pitje bruin in een paar minuten. Door de bloem wordt straks de saus dik, maar de bloem met wel even bakken, anders wordt de boel melig šŸ™

 

 

 

Als je roux is uitgebakken, doe je er een pot kippenboullion bij. ik haal zelf de kiproux-aangelengd er uit en snij deze nog extra fijn. Breng het mengsel aan de kook en doe er nog 2 potten water en het laurierblad en de komijn bij.

 

 

 

 

Dit laat je een 15 minuten pruttelen (of langer, als je even iets anders moet doen) en dan schenk je de room er bij. Dit doe je langzaam, zodat het niet gaat schiften.

 

Ohja , ondertussen heb je de prei gebakken tot ie licht geeft (beetgaar dus, pre-gebakken
lekker knapperig). Dit gooi je straks voor het opdienen door de soep.

Klaar!

Blussen met een Corona natuurlijk !

 

 

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

five × 4 =