Recept voor Burritos (3 soorten)

posted in: Mexicaans, Recepten | 0

In dit recept voor burritos maken we 20 stuks. Dat is proppen voor 10 personen!

Eén deel is met kip, één deel met champignons en één deel met gehakt. Tevens maak ik een algemene vulling om de drie soorten op te leuken. Haat je champignons dan sla je die over 😉

 

Nodig:

  • komijnzaad (voor de mexikaanse tint)
  • paprikapoeder
  • kipkruiden
  • knoflook (veel)
  • optioneel: rode pepers
  • ui
  • blikje tomatenpuree 40 gr.
  • pot (bruine of kidney-) bonen
  • paprika
  • 500 gram gehakt
  • 300 gram kipfilet in reepjes
  • 250 gram champignons
  • bruine of kidneybonen
Algemene vulling

Deze maak ik ik om wat meer volume te geven aan de rest van de vullingen. (Ben je carnivoor dan skip je deze vulling.)
Bak de uien en de paprika hard, constant roerend, in olijfolie. daarna doe je er een eetlepel paprikapoeder bij, en een klein blikje tomatenpuree. Even roeren, en dan de (uitgelekte en afgespoelde) bonen erbij.

Gehaktvulling

Bak in een pan het gehakt rul. Kruiden met 1,5 eetlepel komijnzaad (ja da’s veel), een eetlepel paprikapoeder. Als het gehakt gaar is, 2 of 3 teentjes knoflook erin, even snel roerbakken, en blussen met 1 glas bouillon. 20 ml tomatenpuree erbij, goed roeren, en dan aan de kant zetten.

Kipvulling

Bak de reepjes kipfilet op een hoog vuur. 1 teentje knoflook, eetlepel kipkruiden en paprikapoeder,en zout naar smaak.

Champignonvulling

Snij de champignons in grote stukken, en bak ze hard in olijfolie. als ze goed gebakken zijn, zet je het vuur laag, en pers er knoflook bij. (2 teentjes), na ‘n minuutje blussen met een half kopje bouillon.

Als je alle drie de vullingen af hebt, kun je de algemene vulling verdelen over de andere drie vullingen. Voor de bad asses kun je gezuurde Jalapeno en of Spaanse peper hakken en er doorheen mixen. Daarna goed je handen wassen en niet in je ogen wrijven 😉

peper

 

Vul nu je tortilla’s met je vulling naar smaak, en strooi er eventueel wat gehakte pepers in . strak oprollen en in een ingevette ovenschaal leggen. Bestrooi de burrito’s vervolgens met (belegen) kaas en doe ze een 25 minuten in een voorverwarmde oven op 170 graden.

 

Serveren met sla, tomaat,  zure room bestrooid met fijngehakte pepers + knoflook en een Corona om te blussen 😉

burrito

 

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

two + 1 =