Saganaki

posted in: Grieks, Recepten | 0

Saganaki is een gebakken Feta kaas in een deeg jasje en toevallig een van onze lievelingsvoorgerechten. Het staat in nog geen 30 minuten op tafel.

  • Benodigdheden:
  • Blok Feta
  • Bloem
  • Zwarte peper
  • olijfolie om in te bakken
  • ui

Haal de feta uit de verpakking.
doe 2 eetlepels bloem op een plank en maal daar ongeveer een afgestreken eetlepel zwarte peper op.
Even mengen, en leg dan de feta erop.
Smeer met een mes de bloem mix tegen de feta aan, en zorg dat dit alle zijden bedekt.

Ondertussen verwarm je een 1cm laag olijfolie in een kleine koekenpan.
Als de olie heet is laat je de feta er zachtjes erin glijden.
Na een minuut of 10 kijk je of de onderkant bruin is, en draai dan de feta voorzichtig om met ene spatel en een vork ofzo,
Nog es tien minuten bakken op een medium vuurtje, en dan is het wel klaar.
Leg de feta heel even op een keuekepapiertje om uit te lekken en serveer de saganaki dan op een bedje van sla (of rauwe spinazie) en bestrooi deze met rauwe ui in halve ringen.

Eat it while its hot!

Share