Varkenshaas met spek uit de oven

posted in: Grieks, Recepten | 0

haas_transparant2

Bacon Love

Als vleesliefhebber moet je ooit zo’n gerecht gegeten hebben.

Als vleesliefhebber heb je ook geleerd dat alles lekker is met spek.

Zometeen weet je hoe je het zelf moet maken.

 

 

Wat heb je nodig voor varkenshaas met spek uit de oven: 

  • 1 varkenshaas (lang)
  • 1 ons ontbijtspek
  • 3 tenen knoflook, eetlepel oregano theelepel zout olijfolie, boter
  • Feta kaas

Eerst maken we een kruidenmengsel om het vlees op smaak te brengen.

Pel 3 á 4 tenen knoflook en haal de hartjes er uit. Pers zen dan in een schaaltje. Bestrooi de knoflook met wat zout en plet het dan met een lepel. Voeg dan de olie en oregano toe. Zorg dat je ongeveer 6 eetlepels hebt gemaakt.

 

Snij de haas in de lengte bijna helemaal doormidden, zodat de helften over de lengte nog aan elkaar zitten.

Smeer beide zijdes in met je mengsel van knoflook, zout, oregano en olie.

Leg plakken feta in de haas, en vouw hem weer dicht.

Maak een bedje van plakjes spek, en smeer deze in met de rest van je knoflook mengsel.

Leg de haas op het klaargelegde spek en vouw de plakken netjes om en om dicht.

Stappen om je haas te vullen en in te pakken

 

Leg de varkenshaas nu in een ingevette schaal met een paar klontjes boter en wat olie, en braad de haas 15 minuten in een voorverwarmde oven op 240 graden. Daarna doe je 20 tot 25 minuten de oven op 180 graden. Af en toe even kijken of het niet te snel gaart.

Dan moet het er ongeveer zo uit zien:

uit de oven

Bacon Love Baby small

meal

 

Eet op dan! 😀

 

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

two × 5 =